אחת התקלות המעצבנות במכשירים סלולריים, ובפרט במכשירי אייפון או גלקסי, היא התרוקנות מהירה של הסוללה במיוחד אם זה קורה לפני הקפה הראשון של הבוקר. ההתרוקנות נגרמת בגלל כל מיני סיבות עליהן נרחיב במאמר הזה. אל דאגה! יש לנו גם פתרונות וגם כמה טיפים שיאריכו את חיי הסוללה של הנייד שלך.
למה צריך סוללה תקינה לפלאפון?
הסוללה של הטלפון היא הלב הפועם שלו, היא המנוע שנותן לו את האנרגיה הנדרשת כדי לפעול בצורה תקינה לאורך כל היום ולהבטיח שאנחנו לא נפספס אף ידיעה חדשותית או רכילות עסיסית. בלי סוללה חזקה ותקינה, גם המכשיר החדיש והמתקדם ביותר יהפוך מהר מאוד חתיכת פלסטיק ומתכת חסר שימוש.
ממש כמו שהלב מזרים דם לגוף ושומר אותו פעיל ובריא, כך הסוללה מספקת למכשיר את הכוח להפעיל אפליקציות, לבצע שיחות ולגלוש ברשת. לכן חשוב לשמור על בריאות הסוללה ולתחזק אותה נכון, כדי להבטיח תפקוד יעיל ורציף של הטלפון לאורך זמן.
סוללה חזקה היא הבסיס לחוויית שימוש איכותית ומיטבית בטלפון הנייד.
להיות זמינים 24/7 - 6 סיבות נפוצות להתרוקנות מהירה של הסוללה
אנשים רבים שואלים למה הסוללה נגמרת מהר באייפון? בזמן שאחרים מתפלאים איך הסוללה נגמרת מהר בגלקסי? במיוחד עבור אנשים כאלה צוות מובילו מצא 6 סיבות נפוצות לבעיה והוא נותן גם פתרונות:
- גיל הסוללה - כן, קשה להאמין אבל גם החלקים הפנימיים של מכשיר הסלולרי שלכם מזדקנים, מתבלים וכתוצאה מכך לא עובדים כמו שצריך. אחד מהסממנים של בטרייה מזדקנת שצריכה החלפה הוא שהיא נגמרת מהר.
- אפליקציות שעובדות ברקע - אפליקציות כמו פייסבוק, אינסטגרם, יו טיוב או ווטסאפ יכולות להמשיך לפעול מאחורי הקלעים ולצרוך משאבים גם כשאינן בשימוש פעיל. אם אתם לא משתמשים באפליקציה, עדיף לסגור אותה.
- בהירות המסך – איך התצוגה בנייד שלך? מוארת או חשוכה? ככל שהמסך בהיר יותר ומואר יותר, כך הסוללה בטלפון עובדת קשה יותר. מומלץ להנמיך את הבהירות של המסך או להפעיל מצב בהירות אוטומטי.
- קורוזיה - חדירת לחות שגורמת לחלקים שונים בטלפון להיסדק, להישבר ולהתקלקל. גם הסוללה מושפעת מחדירה קורוזיה ולכן מוטב לטפל בה כמה שיותר מהר ולהימנע מהחלפת סוללה הכרוכה בתשלום נוסף. קראו עוד על ניקוי קורוזיה בטלפון.
- שימוש בשירותי מיקום ( GPS ) - כל מי שנוסע מפה לשם ומשתמשים ב - Waze או ב - Google Maps מגיע אל היעד ושוכח לכבות את האפליקציה. דבר זה גורר כמובן שימוש מוגבר בסוללה שמוביל להתרוקנות מהירה. גם אפליקציות ספורט המבוססות על GPS הן בזבזניות סוללה ידועות ועדיף לסגור אותן בסוף האימון כדי לשמור על בטרייה עובדת.
- זמן כיבוי מסך - הנחת את הנייד בצד והתפנית לעיסוקים אחרים? המסך לא נכבה מיידית. לוקח לו כמה שניות עד שמתבצע כיבוי אוטומטי. ככל שעוברת יותר זמן עד שהמסך נכבה, כך הסוללה עובדת יותר. מומלץ להיכנס להגדרות המכשיר ולהגדיר את זמן כיבוי המסך ל – 15 שניות.
איך יודעים שהבעיה בסוללה ולא בחלק אחר בנייד?
אם יישמתם את ההמלצות שלנו למעלה והסוללה עדיין נגמרת במהירות, ייתכן שהסוללה פשוט חלשה או פגומה. במכשירי אייפון, לדוגמה, תוכלו להיכנס להגדרות ולבדוק את בריאות הסוללה תחת קטגוריית "בריאות סוללה". אם בריאות הסוללה נמוכה מ-80%, מומלץ להחליף את הסוללה במעבדה מוסמכת.
המלצות לחיסכון בסוללה של הטלפון
לצוות מובילו יש שתי המלצות שיעזרו לך להתגבר אם הסוללה בטלפון נגמרת מהר מדי.
- ההמלצה הראשונה היא לקנות סוללה חיצונית ( מטען נייד ) ולשים אותה בתיק באופן קבוע. בצורה כזו, גם אם הסוללה נגמרה והנייד שובק חיים, פשוט צריך לשלוף את המטען הנייד לחבר את הכבל וליהנות מגלישה, שיחות ומשחקים כמו קודם.
- ההמלצה השנייה קשורה לשעות השינה שלך. קמת בלילה ושאלת את עצמך למה הסוללה מתרוקנת מהר? זה בגלל שהוא ממש לעבוד גם בלילה.
העברת הנייד למצב טיסה במהלך הלילה תמנע חיפושי רשת ותעצור אפליקציות שרצות ברקע וצורכות אנרגיה מיותרת. העברה למצב טיסה מאפשרת לסוללה "לנוח" ולך לקום בבוקר עם סוללה מלאה מוכנה לעוד יום של עבודה.