- מובילו
- תיקון טלפונים
- ניקוי קורוזיה בטלפון
ניקוי קורוזיה בטלפון
מכשירי האייפון נחשבים למכשירי טלפון איכותיים במיוחד. הם אמינים ועמידים לאורך זמן, אך גם בהם עלולות להופיע בעיות ותקלות שונות, כשהנפוצה ביניהן היא קורוזיה. במאמר הזה נבין מה זה בדיוק קורוזיה, למה זה קורה, ואיך אפשר לטפל בה. בנוסף, נספר על תקלות נפוצות נוספות במכשירי אייפון ונציע פתרונות. בסוף המאמר תדעו איך לשמור על האייפון שלכם טוב יותר וליהנות ממנו ליותר זמן.
מה זה קורוזיה בטלפון?
קורוזיה היא תהליך כימי בו חשיפה מתמשכת של חלקי מתכת לחומרים בסביבה כגון מים, לחות וחמצן גורמת להיווצרות חלודה או מלח. לאורך זמן חלקי המתכת נסדקים, מתפוררים או נסדקים וגורמים נזק לטלפון.
האם יש קורוזיה באייפון?
קורוזיה בפלאפון יכולה להתפתח בכל מכשיר, כך שגם מכשירי אייפון הנחשפים לנוזלים או ללחות גבוהה עלולים לפתח קורוזיה שתפגע בלוח האם של המכשיר ובחיבורים הפנימיים של החלקים השונים.
איך מתפתחת קורוזיה באייפון?
קורוזיה באייפון בדרך כלל מתפתחת כשהמכשיר נחשף למים בכמות גדולה או כשיש חשיפה מעטה למשך פרק זמן ארוך באמצעות אחת מהדרכים הבאות:
- הפלת האייפון למים בעת רחצה באמבטיה, בילוי בבריכה או בים.
- חשיפת האייפון לתנאי לחות קיצוניים.
- שפיכת נוזלים בטעות על האייפון.
- הירטבות מגשם.
איך מזהים קורוזיה באייפון?
ישנם 6 סימנים מובהקים המעידים על קורוזיה באייפון:
- המכשיר לא נדלק כלל או נדלק ונכבה באופן אקראי.
- למכשיר יש בעיות בטעינה.
- הסוללה מתרוקנת במהירות.
- המכשיר מתחמם יותר מדי.
- למכשיר יש בעיות בתצוגה.
- המכשיר משמיע קולות מוזרים או שהרמקולים לא עובדים כמו שצריך.
טיפ: אם האייפון שלך לא נדלק כלל, ייתכן שמדובר בסוללה תקולה – החלפה פשוטה יכולה להחזיר אותו לחיים תוך דקות. |
האם אפשר לתקן קורוזיה בטלפון?
בוודאי שאפשר לתקן קורוזיה בטלפון, אבל הצלחת התיקון תלויה במידת הנזק שנגרם וכמה מהר מטפלים במכשיר. ככל שהתגובה שלכם לטיפול ברטיבות או לטיפול בסימני הקורוזיה תהיה מהירה יותר, כך סיכויי ההצלחה של התיקון יהיו גבוהים יותר.
איך מנקים קורוזיה בפלאפון?
ניקוי קורוזיה בטלפון צריך להתבצע באופן מקצועי, אבל עד שתגיעו למעבדה תוכלו לתת לו "עזרה ראשונה" בתקווה שזו תוכל למזער את הנזק:
- אם האייפון נרטב, צריך מייד לכבות אותו ולהסיר את הכיסוי.
- לייבש אותו מבחוץ עם מטלית יבשה או נייר סופג. שיטה ידועה לייבוש טלפון שנרטב היא להניח אותו בכוס אורז שסופח את הרטיבות.
- בשום פנים ואופן אל תנסו לייבש את המכשיר עם מייבש שיער או מפזר חום, זה רק יחמיר את הנזק.
ניקוי קורוזיה לטלפון
אם הטלפון לא חזר לעצמו, תצטרכו לעשות ניקוי קורוזיה לטלפון באופן מקצועי באחת ממעבדות הסלולר המתמחות בתיקון מכשירים נייד.
בדרך כלל ניקוי קורוזיה יעשה על ידי טכנאי טלפונים מומחה שיפרק את המכשיר וינקה אותו בעזרת חומרים מיוחדים (כגון אלכוהול איזופרופיל 99%) ואז יבצע ייבוש יסודי באמצעות ציוד ייעודי.
ניקוי מקצועי מסוגל לשקם גם מכשירים שניזוקו בצורה משמעותית, אבל הוא לא יכול להבטיח הצלחה ב – 100%.
מה המחיר של ניקוי קורוזיה בטלפון?
בדרך כלל כשבודקים כמה עולה ניקוי קורוזיה או מחפשים בגוגל ניקוי קורוזיה בטלפון מחיר, מגלים שטווח המחיר נע בין 200 ₪ ל – 400 ₪.
חשוב שתדעו שהמחיר הזה מתייחס אך ורק לניקוי הקורוזיה ואינו מתייחס להחלפת חלקים או תיקון חלקים, עבור שירות כזה תצטרכו לשלם יותר.
מחיר ניקוי קורוזיה בטלפון ישתנה בהתאם לסוג הטלפון, חומרת הבעיה וחלקי החילוף הנדרשים ולכן מומלץ לשאול מראש מהי העלות המשוערת של התיקון כדי שלא תופתעו כשיגיע הרגע לשלוף את האשראי.
מחיר ממוצע לניקוי קורוזיה בטלפון: 300 ₪
טווח מחיר גבוה 400 ₪
טווח מחיר נמוך 200 ₪

לא רק קורוזיה, תקלות נוספות באייפון
מלבד קורוזיה, מכשירי אייפון נוטים להיות חשופים לתקלות נוספות, כגון:
- אייפון לא מטעין – שמתם את הטלפון בטעינה וגיליתם שהוא לא מגיב? יתכן שהבעיה נמצאת במטען עצמו, בשקע בקיר או בסוללה. הדרך הקלה לפתור את הבעיה היא לחבר את אותו המטען לשקע אחר, לא עובד? החליפו גם מטען וגם שקע. הטלפון עדיין לא נטען? סביר להניח שהבעיה היא בסוללה שצריכה החלפה במעבדה מקצועית.
- אייפון לא נדלק – לחצתם על האייפון והוא לא נדלק? חיברתם מטען והוא עדיין לא נדלק? סביר להניח שאחת מהסיבות הבאות היא הגורם לבעיה:
- עומס על המערכת ( צריך לעשות סופט ריסט לטלפון על ידי לחיצה בו זמנית על כפתור הדלקה וכפתור בית, אם המחשב לא נדלק צריך לפנות למעבדה ).
- סוללה חלשה ( החלפת סוללה עולה כ – 200 ₪, יתכן והמחיר ישתנה בהתאם לדגם המכשיר )
- תקלה במסך ( תיקון יעלה בין 400 ₪ ל – 900 ₪, תלוי בדגם המכשיר )
- עומס על המערכת ( צריך לעשות סופט ריסט לטלפון על ידי לחיצה בו זמנית על כפתור הדלקה וכפתור בית, אם המחשב לא נדלק צריך לפנות למעבדה ).
- אין איחסון באייפון – כשמצלמים כל כך הרבה סרטונים ותמונות, מהר מאוד האחסון באייפון ואפשר לפתור את בעיה בדרכים קלות, פשוטות ובעיקר מהירות:
- מחיקה ידנית של סרטונים ותמונות כפולים ( הרי אף אחד לא צריך 325 תמונות של סלט יווני )
- מחיקה ידנית של תמונות וסרטונים כבדים במיוחד ( ככל שהם כבדים יותר, הם תופסים יותר מקום באחסון – לא חבל? )
- מחיקת אפליקציות "רדומות" – אלה אפליקציות שלא משתמשים בהן ועדיין גוזלות מהמכשיר נפח אחסון בעל ערך. מחיקת האפליקציות תפנה מקום לתמונות וסרטונים חדשים.
- מחיקה ידנית של סרטונים ותמונות כפולים ( הרי אף אחד לא צריך 325 תמונות של סלט יווני )
לסיכום, קורוזיה במכשירי אייפון היא בעיה נפוצה שניתן למנוע בקלות באמצעות מניעה, מודעות וטיפול נכון. אם המכשיר שלכם כבר נחשף לנוזלים או שאתם מזהים סימני קורוזיה, חשוב שתפעלו במהירות ותתנו לו "עזרה ראשונה".
אם אתם רואים שיש צורך בתיקון במעבדה מקצועית, מומלץ שתפנו אליה בהקדם כדי להימנע מנזקים חמורים יותר. זכרו, טיפול מוקדם יכול לחסוך לכם עלויות גבוהות ואפילו להאריך משמעותית את חיי המכשיר שלכם.